Historie

Sønderjyllands Maskinfabrik (SM) blev grundlagt sidst i 1940’erne og var ejet af Sønderjyllands Højspændingsværk indtil 1998 (nu Dong Energy). I begyndelsen var det et serviceværksted for kraftværket, med egen produktion af transmissionstårne og af stålkonstruktioner til brug i kraftværker. Igennem årene høstede SM også erfaringer og indsigt i andre industrier og udviklede kompetencer inden for materialehåndteringssystemer, procesudstyr og komplekse stålkonstruktioner til større byggerier.

3-ValmontSM-History-Timeline

DS Gruppen opkøbte Sønderjyllands Maskinfabrik i 1998 og navngav virksomheden DS SM. På det tidspunkt ejede DS Gruppen ABC Coating i Rødekro, hvor virksomheden udførte coating af vindmølletårne for fabrikanten Micon (nu Vestas). Erhvervelsen gjorde det muligt for DS Gruppen at starte en sortstålproduktion af vindmølletårne. Den første produktionslinje for vindmølletårne stod klar til drift i 1998. Kapaciteten blev udvidet med en supplerende produktionslinje i år 2000 og en tredje i 2002. Desuden havde DS Gruppen tætte forbindelser til energibranchen og fortsatte med at levere stålkonstruktioner til kraftværker.

Midt i 1990’erne begyndte DS SM at sælge til den norske olie- og gasindustri. Siden voksede industrien og mange virksomheder med base i Norge blev opkøbt af udenlandske gas- og olieleverandører, således at DS SM blev leverandør på globalt plan.

DS SM udvidede i 2007 og 2008 sin produktionskapacitet af vindmølletårne med et højmoderne coating anlæg til vindmølletårne udstyret med fuldautomatisk robotteknologi.

To produktionslinjer for sortståltårne med en diameter på op til 6,5 meter blev oprettet i 2007.

Valmont-White-Flag-2
aboutus_1_rotator_web

I 2014 blev virksomheden opkøbt af Valmont Industries, Inc.

Valmont SM’s knowhow og håndværksmæssige kunnen kombineret med et avanceret og højautomatiseret produktionsanlæg samt et solidt finansielt grundlag, er i dag til gensidig fordel for vores kunder og medarbejdere.